עורכים סעודה ורוצים לעצב את השולחן בצורה מיוחדת? הנה כמה טיפים כיצד לעשות זאת בצורה הטובה ביותר:
♦ כאשר עורכים שולחן יש לוודא שהמפה מספיק ארוכה ומכסה לפחות חצי מרגל השולחן. אם המפה היא לבנה ורוצים לשבור את המראה הלבן ניתן להוסיף ראנר במרכז השולחן בצבעים שונים. יש מגוון דרכים לקפל מפיות. לכל שולחן יתאים סגנון קיפול שונה, שיתאים לעיצוב הכוללני של השולחן.
♦ פעמים רבות בסעודות של חג או של שבת עורכים מספר כוסות לכל סועד, מומלץ שכל הכוסות תהיינה בעלות מראה אחיד. שכל הסכו"ם יהיה מסט אחד, נראה שיהיה מיותר לכתוב.
♦ מומלץ להוסיף לכל שולחן סידור פרחים התואם לצבע הדומיננטי בשולחן. כל פריט בצבע מתאים שיוצב על השולחן בצורה חיננית יוכל להוסיף למראהו החגיגי של השולחן. תוספת שיכולה להיות יעילה מאוד כמו גם עיצובית ומרשימה, היא קנקני מים עם פלחי לימון, עלי נענע או לואיזה.
♦ אם עריכת השולחן היא לכבוד חג מיוחד, זו הזדמנות מצוינת להוציא אל השולחן כלים מיוחדים שעומדים רוב השנה למעלה בארון. כמובן שלפני שמניחים אותם על השולחן יש לנקותם מאבק ולכלוך שהצטבר עליהם במשך הזמן.
♦ לשולחנות ערוכים לימי הולדת או כל אירוע חגיגי אחר ניתן להוסיף אגרטלי בלונים מעוצבים בהתאמה לאופי עריכת השולחן.